Lifestyle/Culinair
1156539759
Culinair

Recept van de dag: macaroni om trots op te zijn

We eten vandaag macaroni. Vlug beginnen!

Nodig

•¾ l bechamelsaus die je net zelf hebt gemaakt

•500 gr elleboog macaroni

•125 gr geraspte Nederlandse boerenkaas (licht belegen)

•350 gr Doruvaelkaas (Door Ruilverkaveling Elders, ook een schitterend Nederlands product) grof geraspt

•2 eetl paneermeel

•1 theel verse tijm ( ½ als je gedroogde gebruikt)

Bereiding:

Weet je hoe je bechamelsaus moet maken? 3 eetl boter, 3 eetl bloem, ½ klein uitje, fijn gesnipperd, ¾ l lauw warme melk, peper, tijm, laurierblaadje en geraspte nootmuskaat. Boter smelten. Fruit er de ui in. Roer de bloem erdoor, blijf roeren. Dan beetje bij beetje de melk erbij. Blijft roeren tot je voelt dat je een mooie saus hebt. Nu een draai met de pepermolen, leg het blaadje laurier er in, voor de geur, en nog wat zout en nootmuskaat. Blub, blub, tien minuten.

Heb je dat? Dan kook je nu doodgewone elleboog-macaroni net beetgaar en laat die uitlekken in een vergiet. Neem een ruime ovenschaal. Beetje invetten. Dan een laagje macaroni, een laagje van de gemengde kazen, en overgiet met de bechamelsaus. Beetje tijm extra, lekker. En dat nog een keer, en als je genoeg hebt nog een keer. Als laatste de saus, en een laagje paneermeel. Dan de oven in die schaal. Voorverwarmd op 180 °C, 20 minuten. En wat zal jij blij zijn dat je dit zonder pakjes en rommel hebt gemaakt. Deze kazen samen vormen een culinair gedicht. Sla erbij en wijn!