Nieuws/Lifestyle
1159782
Lifestyle

Porsche wil diepte in

"Porsche houdt veel opties open om het portfolio te versterken," antwoordde Porsche's designbaas Michael Mauer op de vraag van Autovisie of er ruimte is voor een model onder de Cayman.

Een soort MX5-achtige auto. "Die ideeën hadden we wel, maar het plan om een compacte Porsche te ontwikkelen is gecanceld. We richten ons voor nu op andere delen van de markt. Maar je weet voor de toekomst natuurlijk nooit."

Een Macan met twee deuren dan? Zo'n relatief compacte SUV coupé zou een nieuwe niche zijn. "We komen volgend jaar met de Macan. En Porsche is bij uitstek een fabrikant die derivaten van bestaande auto's ontwikkelt. Dus een dergelijke variant zou best kunnen, voorlopig houden we het bij een vierdeurs Macan."

Van de volgende generatie Panamera zullen diverse carrosserieversies volgen, zo verklapte Michael Mauer. Op de Autosalon van Parijs 2012 toonde Porsche de Panamera Shootingbrake conceptcar. "Het doel van dat model was ook om het publiek te laten wennen aan varianten op basis van de vierdeurs sportsedan."