Nieuws/Lifestyle
1159854
Lifestyle

Qoros zoekt dealers in Europa

Qoros heeft nieuwe designschetsen vrijgegeven van de aankomende sedan. Een naam van het model is nog steeds niet genoemd. Ook is het Chinese automerk opzoek naar een Europees dealernetwerk, ook voor Nederland.

'Begeerlijke elegantie'

De sedan is zowel voor China als voor Europa ontworpen. Voor het design van de sedan tekende Gert Volker Hildebrand. Hij runt in Shanghai en in München een designstudio en geeft aan dat slechts heel weinig ontwerpers de kans krijgen om eerst een badge te ontwerpen, om vervolgens verder te gaan met een eerste generatie auto’s. "Begeerlijke elegantie staat bij het ontwerpen van de modellen centraal", zo zegt Gert Volker Hildebrand.

Genève

Het is nog wachten tot de Autosalon van Genève waar Qoros het doek trekt van de sedan. Tijdens dat evenement toont Qoros tevens twee studiemodellen die alvast een beeld geven van de toekomstige auto's. Qoros, opgericht in 2007, bouwt in China een nieuwe fabriek in Changsu. Nadat de bouw is afgerond bedraagt de maximale productiecapaciteit 450.000 auto's per jaar. Eind 2013 start de verkoop in China, waarna in de loop van 2014 de eerste auto's in Europa (ook in Nederland) op de markt verschijnen. Het merk wil iedere zes maanden een nieuw model presenteren.

Dealernetwerk

Qoros is op zoek naar een Europees dealernetwerk. Ook in Nederland worden dealers gezocht. Het Belgische Beherman Group heeft al interesse getoond in het merk, maar het is nog niet definitief of die partij ook Qoros gaat voeren. Onder de Beherman Group vallen momenteel Mitsubishi en Saab.