Nieuws/Lifestyle
1160005
Lifestyle

null

Chevrolet Captiva minder suv

Na een uiterst succesvolle start stortten de verkopen van de Chevrolet Captiva, net als die van vrijwel al zijn concurrenten, in Nederland in elkaar vanwege gewijzigde belastingregels. Het merk gaat de Captiva opnieuw in de markt zetten. Op de Parijse autoshow schittert een gerestylede versie.

De aanpassingen in een notedop. De voorzijde wijkt af, in het interieur zijn tal van zaken verbeterd en Chevrolet geeft de SUV nieuwe motoren en transmissies.

De fabrikant noemt het model nog steeds een “volwaardige sport-SUV”, maar door zijn gerestylede front heeft de autobouwer duidelijk gekozen om meer de Cross-over-kant op te gaan. Hij beschikt nu over een statig en hoekig front, dat naadloos aansluit op dat van de andere nieuwe Chevrolet-modellen. De grote grille wordt in tweeën gedeeld door een lamel waarop pontificaal het Bow-tie-embleem prijkt. Om dat front te integreren zijn bovendien motorkap en lichtunits aangepast. In de voorspatborden hebben de luchtinlaten nu een hoekige vorm. De buitenspiegels kennen voortaan geïntegreerde richtingaanwijzers. Voor de koets introduceert Chevrolet nieuwe tinten en de wagen staat desgewenst op 17, 18 of zelfs 19 inch grote wielen.

Onder de nieuwe motorkap lepelt de fabrikant voortaan een van de vier nieuwe of vernieuwde krachtbronnen. Het aanbod bestaat uit de benzineblokken van de viercilinder 2.4 (171 pk) of de direct ingespoten 3,0 liter V6 (258 pk) of de splinternieuwe diesels van 2,2 liter en vermogens van 163 of 184 pk. Met uitzondering van de zescilinder zijn de motoren naast vierwielaandrijving ook met alle aandrijfkrachten op louter de voorwielen leverbaar.

Ook naar het onderstel is gekeken. De techneuten wijzigen de rijdynamiek, de bocht- en rolkarakteristiek en het rijgedrag, aldus het merk.

Binnenin kent de Captiva een verbeterd interieur, waarbij onder andere is gekozen voor een nieuwe bekledingstof en afwerkingsmaterialen. Dat moet zorgen voor een toegenomen ‘feel and look’. Bovendien is het aangenamer in de grote SUV. De techneuten hebben gekeken naar het geluidsniveau en door aanpassingen in de isolatie naar beneden gebracht. Nieuw is de ijsblauwe achtergrondverlichting en het rondlopende ontwerp van het dashboard dat doorloopt in de voorportieren, geeft het merk aan. Verder biedt het vernieuwde type een Aux-in-ingang voor het audiosysteem plus een USB-poort en Bluetooth-connectiviteit.

Chevrolet is er vroeg bij om de Captiva aan de buitenwacht te tonen. De publiekspresentatie heeft begin oktober op de autoshow in Parijs plaats, maar de verkoop start pas komende lente.