Nieuws/Lifestyle
1160009
Lifestyle

Eigen race voor Ford GT40’s op Goodwood Revival

Fan van de originele Ford GT40? Dan zit je komend jaar goed op het Goodwood Revival festival (13-15 september). Er zal een speciale race worden verreden met alleen maar GT40’s.

Het is vijftig jaar geleden dat Ford begon met de ontwikkeling van deze iconische sportauto en dat leek Goodwood en goede gelegenheid om het model eens in de spotlight te zetten. De auto’s zullen het tegen elkaar opnemen in The Whitsun Trophy.

Wraak

De eerste GT40 is weliswaar pas in 1964 gebouwd, maar in 1963 begon Ford al met de ontwikkeling van de auto. Het hele project was eigenlijk een uitgebreide een wraakneming van Henry Ford II op Enzo Ferrari. Ford had geprobeerd Ferrari over te nemen, maar werd na verregaande onderhandelingen de deur gewezen door Enzo. Uit woede over deze mislukte overname besloot Ford zelf een auto te bouwen om het op dat moment dominante Ferrari te verslaan op Le Mans.

Het laatste nieuws en de nieuwste video's nu ook 24/7 te volgen via de Autovisie nieuws-app voor iPad.Download 'm nu in de App Store.