Nieuws/Lifestyle
1160358
Lifestyle

Oldtimer/Youngtimer blijft binnen tijdens winter

In de winter blijven de meeste oldtimers en youngtimers in de garage, zo blijkt uit een poll op deze website. Aan de stelling 'In de winter blijft mijn oldtimer/youngtimer binnen' namen zo'n 700 mensen deel.

'Op naar de bergen!'

Wat blijkt is dat 77 procent van de stemmers het eens zijn met deze stelling. De minderheid, 23 procent, vulde 'oneens' in. "Mijn roadsters, 24 en 12 jaar oud, rijden het hele jaar tenzij er met zout is gestrooid. Ze staan in de garages. Auto's zijn gemaakt om te rijden, niet om lang stil te staan. Mijn 21 jaar oude youngtimer rijdt altijd. Bij pekel wordt hij zo snel mogelijk van onderen met de hogedrukspuit schoon gespoten", aldus een lezer. Stellingdeelnemer Harry heeft een Mercedes-Benz uit 1972 waar hij al 27 jaar mee rijdt. "En dat 365 dagen per jaar", zegt hij. Een Saab-eigenaar is het niet met de stelling eens. "De auto blijft binnen? Nee, natuurlijk niet! Met m'n 30 jaar oude SAAB is het heerlijk om van het winterlandschap te genieten. Binnenkort weer naar Zwitserland, op winterbanden en met sneeuwkettingen aan boord. Genieten dus!", zegt de lezer.

Het laatste nieuws en de nieuwste video's nu ook 24/7 te volgen via de Autovisie nieuws-app voor iPad. Download 'm nu in de App Store.