Nieuws/Lifestyle
1160374
Lifestyle

Nissan: "15 nieuwe hybridemodellen in 2016"

Het aanbod hybride modellen van Nissan wordt tot en met 2016 aanzienlijk uitgebreid. Dat allemaal met het doel om de gemiddelde CO2-uitstoot van het automerk verder terug te dringen.

Doelstellingen

"We willen 15 hybridemodellen aan het programma toevoegen", aldus Toshiyuki Shiga, Chief Operating Officer van Nissan. De topman gaat nog niet in op de details van deze toekomstige hybridemodellen. Alle doelstellingen van de fabrikant worden samengevat in het plan Nissan Green Program 2016 dat door de topman deze week werd gepresenteerd. Momenteel levert Nissan slechts één hybride in de vorm van de Infiniti M35h (identiek aan de Nissan Fuga Hybrid). Naar verluidt verschijnt er van de nieuwe Infiniti G die volgend jaar op de markt arriveert eveneens een hybrideversie.

Elektrisch

Nissan legt niet alleen de focus op hybride aandrijving. Ook elektro-auto's blijven belangrijk. De Japanners leveren momenteel de Leaf waarvan er wereldwijd al 46.000 zijn verkocht. De autobouwer opent in het Amerikaanse Smyrna een fabriek waar begin 2013 de lithium-ion batterijen voor de Leaf geproduceerd worden. De jaarcapaciteit bedraagt 200.000 batterijsystemen per jaar.