Nieuws/Lifestyle
1160403
Lifestyle

Ford Kuga in productie

De eerste exemplaren van de nieuwe Ford Kuga komen er aan, nu de productie van de SUV in het Spaanse Valencia van start is gegaan. De nieuwe Kuga werd alweer ruim een jaar geleden voorgesteld.

De Kuga is de Europese variant van de Escape, zoals die in de Verenigde Staten wordt geleverd. Alleen de naam en enkele aankledingsdetails wijken af. De Escape ziet in Amerika het levenslicht. Het was de bedoeling om de nieuwe Kuga ook in de Verenigde Staten te bouwen, maar de fabrikant zag daar uiteindelijk van af. Mogelijk om de bezetting in de Spaanse fabriek te verbeteren. Naast de nieuwe  Kuga gaat Ford daar ook de volgende generatie Mondeo, S-Max en Galaxy produceren.

Vier motoren

De nieuwe Kuga is de tweede generatie sinds 2008. Hij is groter dan zijn gelijknamige voorganger, maar biedt onveranderd plaats aan vijf personen. Voor de aandrijving zorgt naar keuze een 1.6 turbomotor (150 en 180 pk) of een 2.0 dieselmotor met (140 en 163 pk). De trekkracht wordt met hulp van twee- of vierwielaandrijving op de weg overgebracht.

Van zijn gelijknamige voorganger werden meer dan 300.000 stuks verkocht.