Nieuws/Lifestyle
1160748
Lifestyle

Geen Jaguar XFR AWD, of toch wel?

Jaguar gaat het aanbod grote sedans met vierwielaandrijving hoogstwaarschijnlijk uitbreiden. Zelfs een vierwielaangedreven XFR lijkt niet onmogelijk.

Jaguar levert per direct vierwielaandrijving op de XF- en de XJ-variant met de (geweldige) 3.0 V6 SC-motor. Tijdens de introductie van de AWD-versies met 340 pk en 450 Nm wordt glashard ontkend dat er andere versies komen met vierwielaandrijving. Maar niet door iedereen. Simon Barnes, hoofdingenieur voor de ontwikkeling van Jaguars AWD, verklapt indirect dat er meer vierwielaangedreven versies in de pijplijn zitten. Als we hem vragen naar een sperdifferentieel tussen achterwielen van de AWD-versies, à la sportdifferentieel van Audi, om de aandrijfkrachten ook tussen de achterwielen onderling te kunnen verdelen, antwoordt hij: “Daar hebben we uiteraard over gedacht, maar dat bewaren we voor de snellere versies.”

Welke dat dan zijn, wil hij niet zeggen. Maar reken erop dat de V8-varianten in de toekomst leverbaar worden met Jaguars AWD. Mogelijk dus zelfs wel op de sportieve R-versie van de XF.