Nieuws/Lifestyle
1165900696
Lifestyle

7 manieren om de vergeten hoekjes in huis slim in te richten

We hebben allemaal wel vergeten hoekjes die eigenlijk niet aangekleed of gedecoreerd zijn, en waarvan we niet weten wat we er mee zouden moeten. Laten we daar eens verandering in brengen. Met deze slimme manieren gaan we die loze hoek in de woonkamer inrichten.

Een loze hoek inrichten kan je op veel verschillende manieren doen. Wij hebben 7 verschillende voorbeelden voor je bij elkaar gezocht om die hoek zo mooi én functioneel mogelijk in te richten.

De hoek inrichten met plankjes

Je kunt van die vergeten hoek ook een nuttige ruimte maken. Door driehoekige plankjes op te hangen maak je van die ongebruikte hoek extra opbergruimte. Zet er mooie woonaccessoires op en de kamer zal veel meer ‘aangekleed’ voelen.

Een hoekkast

Ga een stapje verder dan plankjes en schaf een mooie hoekkast aan. Zo kun je de hoek in één keer inrichten, heb je extra opbergruimte én het ziet er goed uit. Je kan gaan voor een dichte kast, maar met een boekenkast kun je een mooi leeshoekje maken.

De hoek inrichten met een bankje

Waarom zouden we de eettafel altijd een eind van de hoek af zetten? De hoek is ideaal voor een bankje. Schuif de eettafel daaraan om optimaal gebruik te maken van de ruimte.

Zet de tv voor de hoek

Meestal richten we ons interieur in met rechte lijnen, maar heb je al eens gedacht om de meubels diagonaal neer te zetten? Zet het tv-kastje en de tv voor de hoek om het vergeten hoekje op te vullen én je interieur om te gooien.

Je kan de hoek inrichten met een plant

De hoek inrichten kan ook prima door een mooie plant aan te schaffen en die daar neer te zetten. Of twee mooie planten, of gewoon heel veel, zoals in de hoek hierboven. Lekker groen, zo’n jungle-hoek.

Maak er je home-office van

Je kan die vergeten hoek ook gebruiken eindelijk je home-office te maken. Zo kun je de hoek inrichten met gewoon twee tafels of één groot hoekbureau voor mega veel werkruimte.

Zet een spiegel in de hoek

De hoek inrichten in bijvoorbeeld je slaapkamer is super makkelijk als je een staande spiegel neerzet en daaromheen decoreert met een kleedje, plantjes en andere accessoires. Zo heb je een perfecte plek om altijd je look te checken.