Nieuws/Lifestyle
1170148
Lifestyle

NISSAN STOPT MET CUBE IN EUROPA

Nog geen driekwart jaar na de marktintroductie staakt Nissan al de levering van de Cube in Europa. Volgens het merk vallen de verkopen tegen.

De woordvoerder betreurt het verlies van de olijke ruimtewagen. "Het is een onderscheidende auto. Je vindt hem leuk of niet," legt hij uit, "Het is een auto voor een specifiek publiek." De zegsman bekijkt de situatie ook zakelijk: "Als je ziet dat de auto geen winst oplevert, moet je ermee stoppen."

"Na het afronden van de business case voor de Cube veranderden de marktomstandigheden," legt de woordvoerder aan Autovisie uit. "De crisis kwam er overheen en de koers van de Yen verslechterde. Bovendien blijven de verkoopaantallen achter op de verwachtingen, waardoor de auto verliesgevend is."

De importeur lanceerde de Cube in februari op de markt. In totaal gingen vorig jaar 121 exemplaren van de Cube weg op. Een fors lager aantal dan waar de importeur op had gerekend, want dat waren er liefst 750. Het bedrijf heeft nog zo'n 100 exemplaren op voorraad.