Nieuws/Lifestyle
1171883
Lifestyle

Autogekken op Zijwegen: Brochure Aston Martin DB7 GT & GTA

Er is geen twijfel over mogelijk, Aston Martin bouwt één van de meest begeerde automobielen op deze planeet. Maar zoals de Engelse sportwagens voor velen onder ons onbereikbaar zijn, zo zijn ook de brochures tamelijk exclusief.

Tegenwoordig geeft Aston Martin mooie boekwerkjes uit. Dat was wel eens anders. Zie hier het voorbeeld van de DB7 GT & GTA. Het was nota bene de meest succesvolle DB7-uitvoering, maar kopers en geïnteresseerden ontvingen in eerste instantie een document waarvan je geen adrenalinestoot kreeg. Pas later kwam een fraaie catalogus waar je wel enthousiast van raakt.

De strooifolder is basic opgesteld met zijn karige fotografie en slechts acht pagina's. Ook tekstueel is de brochure beperkt. Aston Martin legt in het kort uit waar de term GT voor staat en geeft aan op welke vlakken de DB7 is verbeterd. De GT was de eerste DB7 met een V12-motor in plaats van een zescilinder. Het verschil tussen de GT en GTA is niet alleen de A in de naamgeving. De letter staat voor Automatic. De versie met zo'n automatische transmissie beschikt over 15 pk minder vermogen dan de handgeschakelde uitvoering. Ook het koppel ligt  lager, en wel 14 Nm.

De brochure werd uitgegeven in een tijd dat Aston Martin niet veel auto's produceerde. Dat verklaart de lage oplage. De verkoopvolumes liggen tegenwoordig hoger, maar dat wil niet zeggen dat de dealers scheutiger met de documentatie om springt. Nog altijd zijn de brochures exclusief.