Nieuws/Lifestyle
1171996
Lifestyle

Tata ontkent gesprekken met PSA Peugeot Citroën

Tata ontkent in gesprek te zijn met PSA Peugeot Citroën over het opzetten van een samenwerkingsverband. De Indiase autobouwer, met Jaguar en Land Rover in het portfolio, zou door PSA zijn gevraagd om in te stappen zodra de onderhandelingen met General Motors op niets uitlopen.

De woordvoerder van Tata doet het verhaal af als een gerucht: "Het is uit de lucht gegrepen." PSA geeft aan: "Wij reageren nog steeds niet op de ontelbare geruchten over de Groep (PSA Peugeot Citroën, red.)."

RESERVEBANK

PSA Peugeot Citroën zakt in deze crisis steeds dieper weg. Het bedrijf wordt hard getroffen en verbrandt maandelijks 160 miljoen euro. Om te overleven wil het bedrijf samengaan met General Motors-dochter Opel, dat eveneens in de problemen zit. De twee kondigden onlangs aan gezamenlijk modellen te gaan ontwikkelen, maar willen ook een nieuwe bedrijf oprichten. Nu de Franse overheid financiële steun aan PSA biedt, liggen de onderhandelingen tussen de Fransen en Amerikanen over verdere verbanden stil. Tata zou door de PSA-topman zijn gevraagd om in te stappen zodra GM het laat afweten.