Nieuws/Lifestyle
1172017
Lifestyle

Spyshots: Porsche Macan

Het is nog wachten tot eind volgend jaar wanneer de Porsche Macan bij de dealers verschijnt. Porsche heeft daardoor nog genoeg tijd voor testwerk. Dat doet het merk dan ook volop. Zo was de autobouwer onlangs nog te vinden op de Nürburgring Nordschleife waar Autovisie-lezer Wilco Blok deze spyshots wist te maken.

VOORBODE MACAN

Met eind 2013 in het achterhoofd is het dus nog even geduld hebben, maar stiekem heeft Porsche al wel wat van de Macan laten zien in Parijs. En wel in de vorm van de Sport Turismo Concept. Enkele stijlelementen van deze conceptcar gaan we ook terugvinden op de productieversie van de Macan.

AUDI Q5

De Macan deelt componenten met de Audi Q5. Een wezenlijk verschil dus ten opzichte van de Cayenne, waar de Macan onder wordt gepositioneerd. De Cayenne komt wat betreft techniek grotendeels overeen met de Volkswagen Touareg. Porsche houdt er rekening mee dat de productie van de Macan verhoogd moet worden naar 75.000 units per jaar. Dat werd al eerder duidelijk, ook is al bekend dat de auto als hybrideversie op de markt komt.