Nieuws/Lifestyle
1174289470
Lifestyle

Zo houd je je betegelde muur of vloer zo mooi mogelijk

Een betegelde wand of vloer die dof wordt? Huishoudexpert Zamarra Kok heeft de oplossing!

Kalkaanslag

Een betegelde muur of vloer vraagt niet veel onderhoud. Een goede manier om te voorkomen dat kalkaanslag of ander vuil zich aan de tegels kan hechten, is ze na het schoonmaken te behandelen met water waaraan u een scheut glansspoelmiddel voor de vaat hebt toegevoegd. Hierdoor worden de tegels voorzien van een water- en vuilafstotend laagje.

Dof

Zijn uw glanzende tegels na verloop van jaren wat dof geworden? Behandel het oppervlak met ammoniak, dan glanzen ze weer als nieuw.

Vergeeld

Vergeelde tegels knappen enorm op van een behandeling met een beetje zout en terpentijn. Zo kunt u het geel uit uw tegels wrijven.

Vuil

Stoomreinigen is een prima manier om aangekoekt vuil los te weken. Vrijwel alle tegelsoorten kunnen met een stoomreiniger worden behandeld. In de badkamer kunt u ook het hete water een tijdje laten lopen, waardoor er op een natuurlijke manier stoom ontstaat.

Nazorg

Gele of oranje voegen poetst u schoon met een melamine wondersponsje (bijvoorbeeld Mr Proper wondergum). Door een voegenbeschermer aan te brengen, voorkomt u dat vuil zich snel weer hecht.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo