Nieuws/Lifestyle
1174406
Lifestyle

Porsche overweegt automaat voor 911 GT3

De kans is groot dat nieuwe Porsche 911 GT3, die voor volgend jaar op de agenda staat, alleen nog wordt uitgerust met een automatische transmissie. Het betreft dan de zogenoemde PDK-transmissie met dubbele koppeling.

August Achleitner van Porsche bevestigt dat er momenteel getest wordt met zowel een handgeschakelde als een PDK (Porsche Doppelkupplung) versie van de nog te introduceren GT3. ,,Er wordt serieus aan gedacht om de GT3 met slechts één transmissie op de markt te brengen. De PDK-versie lijkt het daarbij te gaan winnen. Toen wij de 911 Turbo S alleen nog maar met automaat leverden, hebben we nauwelijks klachten gehad. Nog maar 30% van de Porsche-verkopen heeft een handbak en de zeventraps PDK-transmissie wint steeds meer terrein. Het lijkt dus logisch dat ook de GT3 straks niet meer met handbak wordt geleverd," aldus August Achleitner.

Kritiek

Volgens de Porsche-man krijgen de nieuwe GT3 en GT2 ook een elektromechanische stuurinrichting zoals die nu op de nieuwe Carrera te vinden is. De kritiek op het nieuwe systeem, dat de bestuurder minder feedback zou krijgen dan de traditionele hydraulische installatie, vindt Achleitner niet terecht. ,,Al onze coureurs stellen het nieuwe systeem op prijs."

Vragen over auto's? Stel ze via Twitter aan @Sjoerdvanbilsen

Autovisie lees je ook op de iPad. Nieuws, video's en achtergronden. Kijk hier voor een preview!