Nieuws/Lifestyle
1175081
Lifestyle

Goed getikt

Filmrecensie- Populaire

Rose is een waardeloze secretaresse, maar typen doet ze met de snelheid van een mitrailleur. Een bijzonder talent waarmee ze ’t ver kan schoppen, denkt haar baas Louis (Romain Duris). Gedreven leert hij zijn werkneemster om de schrijfmachine te bedienen met tien vingers blind. Zo stoomt hij haar klaar voor een reeks prestigieuze tikwedstriijden.

De Franse romantische komedie Populaire speelt zich af in een uiterst gestileerde versie van de jaren vijftig. Voor een jonge vrouw als Rose (Déborah François) is secretaresse worden in deze tijd zo ongeveer het hoogst haalbare. De kansen die Louis haar biedt, grijpt ze dus met beide handen aan. Al is dat ook omdat ze niet ongevoelig is voor zijn charme.

Die gevoelens zijn wederzijds, maar om allerlei redenen houden zij dat lang vvoor elkaar verborgen.Wat leidt tot een wat voorspelbare tango van aantrekken en afstoten, die toch ook wel weer amusant is om naar te kijken. Bovendien weet regisseur Régis Roinsaird wedstrijden sneltypen te verslaan alsof het de beslissende rondes zijn van het WK voetbal. Al klinkt dat misschien nogal getikt.