Nieuws/Lifestyle
1175085
Lifestyle

Mini Paceman Works (ook) op Autosalon van Brussel

Liefhebbers van de nieuwe Mini Paceman Works hoeven niet per se naar de autoshow in Detroit om de snelle hatchback te zien. Op hetzelfde moment debuteert de Hot Hatch op de Autosalon van Brussel.

Autovisie onthulde recent dat de Works-uitmonstering van de Paceman zijn werelddebuut op de Amerikaanse beursvloer beleeft. De Belgische importeur van het merk kondigt nu aan dat de Europese première in Brussel plaats heeft. Vreemd eigenlijk, want de tentoonstelling bij onze zuiderburen gaat eerder van start dan de Amerikaanse tentoonstelling…

Turbomotor

De Paceman Works krijgt dezelfde techniek en aankleding als de Countryman Works. Dat houdt in dat een nieuwe 218 pk sterke viercilinder turbomotor voor de aandrijving zorgt. Het blok, dat debuteerde in de Countryman, levert 218 pk en zet zijn trekkracht van 300 Nm via vierwielaandrijving op de weg. Met het blok in het vooronder is de Paceman Works in staat om de sprint 0-100 km/h in zeven tellen af te ronden. De topsnelheid ligt rond de 225 km/h. Naast de aandrijflijn krijgt ook de Paceman de aankleding van de snelste Countryman, zoals de bumpers met grotere luchtinlaten, de dorpelverbreders, de lichtmetalen wielen, het specifiek uitlaatsysteem, kuipstoelen en onderstelafstelling.

Verkoop

De verkoop van de Hot Hatch start dit voorjaar, kort nadat de Paceman (februari) in de verkoop is gegaan.