Nieuws/Lifestyle
1175186
Lifestyle

Bijzonder: Hyundai Veloster C3 Roll Top

Hyundai presenteert naast de nieuwe Sante Fe ook deze kekke Veloster C3 Roll Top Concept tijdens de Los Angeles Auto Show. De 'C3' in de naam van deze Veloster staat voor 'driedeurs Convertible'. Het model heeft een erg bijzonder dak.

Canvas dak

De Veloster C3 Roll Top Concept is ontworpen door Hyundai Design North America. Aldaar hebben de makers een auto ontworpen met een canvas dak dat in twee richtingen kan bewegen. Beweeg het canvas roldak richting de voorruit en je creëert achterin ruimte voor bijvoorbeeld wat surfplanken of een fiets. Indien de bestuurder cabrio wil rijden, dan dient het roldak richting de achterzijde 'opgeschoven' te worden. De 'achterbak' van de C3 is overigens opvallend van kleur net zoals de hele auto dat is. De designers hebben namelijk verschillende kleurrijke blokjes geplaatst in de bagageruimte.

Veloster Turbo

Als basis van de Hyundai Veloster Roll Top Concept dient de Amerikaanse versie Veloster Turbo. Dat betekent dat er onderhuids een 201 pk sterke 1,6 liter turbomotor is te vinden. De Europese Veloster Turbo levert 186 pk vanwege CO2-regulering. Of Hyundai productieplannen met de C3 heeft is niet bekend.