Nieuws/Lifestyle
1175285
Lifestyle

Exclusive Volkswagen Beetle Cabriolet

De Nederlandse Volkswagen-importeur laat de Volkswagen Beetle Cabriolet in de Exclusive-uitvoering aan zich voorbij gaan. Liefhebbers dienen dus naar een Duitse dealer te gaan om er een te bemachtigen.

Exclusive staat binnen de Volkswagen-gelederen voor een extra luxe aangeklede uitvoering, al is het geen actiemodel. Exclusive is een speciale divisie van Volkswagen, waar auto's op maar worden aangekleed. De klant kan kiezen voor luxere bekleding, andere wielen en een specifieke carrosseriekleur, om maar wat te noemen. In het geval van de Beetle heeft Volkswagen een selectie gemaakt. Het gaat overigens om twee types, de Exclusive Design en de Exclusive Sport. 

Design & Sport

Design en Sport zijn de uitvoeringen waarop de speciale editie is gebaseerd. De extra aankleding bestaat uit vier zwarte lichtmetalen wielen in 18 inch-formaat en Twister-design, lederen bekleding in Pepperbeige, Amberbraun of Schwarz met ruitjesmotief, instaplijsten met Volkswagen Exclusive-opschrift, een driespaaksstuurwiel, lederen pookknop en handremhevel, sportstoelen en lederen deurpanelen. Optioneel levert Volkswagen het speciale model af op 19 inch Tornado-wielen in wit of zwart.

Naast de fonkelnieuwe Beetle Cabriolet is ook de hatchback als Exclusive Design/Sport verkrijgbaar. Ten minste, in Duitsland.