Nieuws/Lifestyle
1175352
Lifestyle

Liefhebbers opgelet: Honda Civic Type R komt in 2015!

Wat Honda in petto heeft de komende jaren

Honda heeft verschillende details vrijgegeven over de toekomstplannen. Er staat een hoop te gebeuren, dat is zeker.

IN EEN NOTENDOP

Liefhebbers van Type R-modellen van Honda kunnen zich verheugen op het jaar 2015. Dan arriveert namelijk de nieuwe Honda Civic Type R in Europa, zo laat Honda CEO Takanobu weten. Naast de nieuwe Honda Civic Type R kondigen de Japanners ook een nieuwe compacte SUV aan evenals drie nieuwe hybride technologiën. En dan hebben we nog niet alles gehad, want in 2015 volgt ook nog een auto met brandstofcel en elektromotor op de markt in Japan, de VS en in Europa.

CIVIC TYPE R

Om verder te gaan op de Civic Type R: het model zal speciaal voor de Europese markt ontworpen worden en tevens gaan deelnemen aan het World Touring Car Championships (WTCC). Volgens Honda wordt het de snelste voorwielaangedreven auto op het befaamde Nürburgring Nordschleife. Dat is nogal een statement, want de concurrentie is hevig met auto's als de Renault Megane RS en Ford Focus ST.

COMPACTE SUV

Dan de nieuwe compacte SUV die de concurrentiepositie van Honda in Europa verder moet versterken. De auto wordt gebaseerd op het platform van de volgende generatie Jazz. De drie nieuwe hybridetechnologiën zijn onderdeel van het plan van Honda om de CO2-uitstoot verder te reduceren. Ieder systeem heeft zijn eigen karaktereigenschappen, volgens het Japanse merk. Allereerst zal Honda een nieuwe lichtgewicht en vooral compact hybridesysteem ontwikkelen met één motor. Aan een krachtigere variant van dit hybridesysteem wordt ook gewerkt. Deze versie krijgt twee motoren en is bedoeld voor middelgrote voertuigen. Dan volgt er ook nog een versie met drie motoren: het zogenoemde Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive)-systeem. Deze techniek debuteert op de aankomende Honda NSX.

BRANDSTOFCEL

Last but nog least werkt Honda een auto mer brandstofcel. Dat deed het merk al eerder in 2008 met de FCX Clarity. In 2015 volgt een productiemodel die gebruik maakt van deze techniek. We gaan de auto zien op Japanse, Amerikaanse en Europese wegen.