Nieuws/Lifestyle
1175390
Lifestyle

Vierde generatie Toyota RAV4 is officieel

Al sinds 1994 draait de naam RAV4 mee in de Toyota-familie. Inmiddels zijn we toe aan de vierde generatie van het model. Die is ten opzichte van zijn voorganger flink gegroeid.

Langer maar lager

De nieuwe RAV4 is liefst twintig centimeter gegroeid (nu 4,53 m) en hij is drie centimeter breder. Door de extra lengte en een tien centimeter langere wielbasis hebben passagiers extra beenruimte. De bagageruimte nam toe met 25 procent en is nu toegankelijk via een elektrisch bedienbare achterklep. Toyota heeft het kwaliteitsniveau bij de nieuwe RAV4 naar een hoger niveau willen tillen. Daarom heeft het model nieuwe stoelen, een interieur met zachtere materialen en een met leder afgewerkt dashboard.

Drie motoren

Toyota levert tijdens de marktintroductie drie motoren. Er is keuze uit een 2.0 benzine met 151 pk, een 124 pk sterke 2.0 diesel en een 2.2 diesel met 150 pk. De benzineversie (standaard AWD) wordt gekoppeld aan een manuele zesbak of een CVT-automaat. De 2.0 dieselmotor heeft te allen tijde voorwielaandrijving, terwijl de 2.2 diesel weer standaard AWD heeft. De diesels worden altijd gekoppeld aan een manuele zesbak. Een RAV4 Hybrid volgt in een later stadium.

Voorjaar 2013

De RAV4, die maximaal 2.000 kilogram mag trekken, arriveert in het voorjaar van 2013 bij de Nederlandse showrooms. Prijzen zijn nog niet vrijgegeven.