Nieuws/Lifestyle
1175552
Lifestyle

Nieuw Amerikaans hoofdkwartier Porsche

Porsche opent in 2014 een nieuw hoofdkwartier in Noord-Amerika, genaamd One Porsche Drive. Het pand vergt een investering van 100 miljoen dollar en ligt pal naast het drukke Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport op een terrein waar in 2006 een Ford-fabriek werd gesloten.

Vliegafstand

Het nieuwe Porsche-gebouw zal het eerste pand zijn op het bedrijventerrein (totale oppervlakte van 26,4 hectare). Het wordt meer dan alleen een hoofdkwartier. Zo wordt er rond het gebouw een 2,6 kilometer lang testcircuit gelegd waarop bestaande en potentiële klanten rondes kunnen rijden. Ook dealers hebben de mogelijkheid gebruik te maken van het testcircuit. Het enige wat ze moeten doen is klanten aanmelden zodat die vervolgens op bezoek kunnen komen. "We vragen onze dealers om te investeren en wij doen hetzelfde. Ongeveer 80 procent van de hele Amerikaanse populatie woont in een vliegafstand van twee uur van Atalanta", zegt Detlev von Platen, CEO van Porsche Cars North America.

400 banen

Porsche verwacht jaarlijks 20.000 bezoekers. Zo'n 15 procent van die bezoekers kan via dealers geregeld worden. Het is eveneens mogelijk om er straks een auto te kopen, deze ook in Atlanta te laten bezorgen om er vervolgens een ronde mee over het circuit te rijden. Het pand krijgt verder een museum, restaurant, verschillende simulators, een conferentieruimte en een restauratieafdeling voor klassieke modellen. Porsche wil er graag de zogeheten 'brand experience' leveren. Wanneer het gebouw in 2014 is voltooid, kan Porsche 400 banen aanbieden.

Los Angeles

In Los Angeles wil Porsche graag nog een groter testcircuit bouwen. Die is dan vooral bedoeld voor klanten aan de Westkust van de VS. De exacte details hiervan zijn nog onbekend.