Nieuws/Lifestyle
1177934
Lifestyle

Onder de hamer: Ferrari 625 TRC

Elke veiling heeft een topstuk en bij de Monaco-veiling van RM Auctions is deze Ferrari uit 1957 de grote publiekstrekker. Het is de combinatie van exclusiviteit, de V12-brul en een prachtig uiterlijk, waardoor deze 625 TRC miljoenen moet gaan opleveren.

Exclusief is de Italiaan zeker. Van de 625 TRC zijn slechts twee exemplaren gemaakt. Liefhebbers krijgen dus niet vaak de mogelijkheid om er eentje te kopen. Deze Ferrari is bijvoorbeeld al dertig jaar in bezit van de huidige eigenaar. Die heeft de klassieker in 1982 laten restaureren bij een specialist en er sindsdien goed voor gezorgd. "Elke winter pakte ik de auto goed in, zodat zelfs de vormen niet meer te zien waren", vertelt de huidige eigenaar Michael Callaham. "Maanden later, als de lente begon, haalde ik de dekens er weer af en zag ik de auto daar glanzen met zijn rondingen. Na de Ferrari dertig jaar te hebben gehad, gereden, aangeraakt en bekeken, kon ik nog steeds versteld staan van de schoonheid van de auto."

Racen Dit betekent niet dat de auto zijn tijd voornamelijk in de garage heeft doorgebracht. Callaham racete graag met zijn Ferrari en deed aan meer dan honderd klassiekerraces. Dan kan ook goed met de prachtige 320 pk sterke V12 die onder de motorkap huist. Dit is niet de originele motor, maar voor de puristen wordt de originele viercilinder met kloppend serienummer wel meegeleverd. Het is dus mogelijk om de auto weer naar de originele specificaties om te bouwen.

Jackie Stewart Maar zelfs zonder de originele krachtbron mocht deze 625 TRC al twee keer pronken op het Pebble Beach Concours d´Elegance. Hier werd de Ferrari tijdens zijn eerste optreden bedolven onder lovende woorden van spreekmeester en oud-coureur Jackie Stewart.

Miljoenen Uiteraard wordt er bij een dergelijke exclusieve bolide een hoge opbrengst verwacht. RM Auctions hoopt morgen tussen de 3 en 3,7 miljoen euro te ontvangen voor deze prachtige 625 TRC.