Nieuws/Lifestyle
1177939
Lifestyle

Onder de hamer: Aston Martin DB5

De Aston Martin DB5 is altijd al een begeerlijke auto geweest. Het feit dat James Bond hem als auto van de zaak had, maakte het model alleen maar populairder. Een exemplaar met minder dan 60.000 kilometer op de teller, is dan ook zeer gewild.

Als opvolger van de DB4 kreeg de DB5 een 4,0 liter zescilinder. Met de 286 pk die deze krachtbron produceerde, wist de Aston in iets meer dan zeven seconden naar de honderd te sprinten.

Maar als het niet de snelheid was die de klanten over de streep kon trekken, dan was het de schoonheid wel. Met zijn vloeiende lijnen is de DB5 één van de mooiste GT´s ooit gemaakt. Een model uit de beste jaren van het Britse autodesign.

Stilstand Dit exemplaar had geen bekend geheim agent als eigenaar, maar werd in oktober 1963 afgeleverd bij een trouwe klant in New York. Dat is ook de reden dat deze Aston Martin het stuur aan de linkerkant heeft zitten. In de eerste jaren werd er regelmatig gebruik gemaakt van de sportieve Aston, maar eind jaren ´70 kwam de auto bijna geheel tot stilstand. De auto werd weliswaar goed onderhouden en als was altijd klaar voor een goede rit, maar jaarlijks kwamen er slechts enkele tientallen kilometer per jaar bij. Hierdoor heeft de DB5 na 37 jaar, pas 37.000 mijl (59.000 km) op de teller staan.

Uit inspectie blijkt dat er nooit serieus is geracet met de auto en dat zorgt ervoor dat de auto nog in prima conditie verkeert. Ook het interieur heeft weinig last van slijtage gehad.

Zondag 3 juni gaat veilinghuis Bonhams op zoek naar een nieuwe eigenaar voor dit Britse icoon. De verwachte opbrengst ligt tussen de 320.000 en 400.000 euro.