Nieuws/Lifestyle
1177941
Lifestyle

Onder de hamer: Lamborghini Reventón

Slechts twintig exemplaren ooit gebouwd en allemaal al verkocht voordat het model uberhaupt werd gepresenteerd op de autoshow in Frankfurt in 2007. Mocht u hebben mis gegrepen, dan is hier een herkansing.

De exclusieve Lamborghini gaat aanstaande maandag onder de hamer. De auto is weliswaar een verbouwde Murciélago, maar kreeg daarbij wel één van de meest extreme vormgegeven body´s uit de auto-industrie. Voor de scherpe hoeken en matgrijze kleur van het model haalde Lamborghini inspiratie bij het F-22 Raptor gevechtsvliegtuig.

Bij het extreem uiterlijk hoort een even extreme motor. De 6,5 liter V12 uit de Murciélago kreeg hier 650 pk en daarmee knalt de Reventón in 3,4 seconden naar de honderd. De topsnelheid ligt op 340 kilometer per uur.

Ondanks deze indrukwekkende cijfers staan er sinds de onthulling opvallend veel Reventóns te koop. Dit exemplaar (nummer 18 van 20) staat al in de verkoop sinds de eigenaar één van de vijftien Reventón Roadsters in ontvangst mocht nemen. De verwachte opbrengst van een miljoen euro lijkt ons dan ook een beetje aan de hoge kant.