Nieuws/Lifestyle
1181082004
Lifestyle

Uittips: deze evenementen mag je niet missen

Van theatershows tot culturele festivals: veel evenementen zijn afgeblazen vanwege de coronacrisis. Toch is er nog genoeg leuks te zien en te beleven. Een overzicht van de leukste uitjes.

18 september: Rollend de weg over @Nightskate, Zwolle

Tijd om je skates weer van zolder te pakken, op 18 september wordt Night Skate Zwolle georganiseerd. Om 19.30 uur vertrek je rollend onder muziek vanaf het park de Wezenlanden. Iedereen wordt vriendelijk verzocht om lampjes mee te nemen, wat zorgt voor nog meer sfeer.

Deelnemen is gratis, maar opgeven moet vooraf online.

nightskatezwolle.nl

24 september-8 oktober: Lekker bubbelen @ Jacuzzi Cinema, Amsterdam

Genieten van een nieuwe film in een bubbelbad met een glas champagne? Een betere en originelere date is er niet. In de nieuwe pop-up cinema reserveer je een jacuzzi tot en met 4 personen en kijk je elke dag naar een nieuwe film. Zowel nieuwe releases als all time classics staan op het programma. Bij het ticket zit een fles champagne inbegrepen.

facebook.com/events

Vanaf 26 september: Word een ontwerper @ TextielLab Textielmuseum, Tilburg

Altijd al in de schoenen willen staan van een designer? Vanaf 26 september worden in het Tilburgse Textielmuseum bezoekers omgetoverd tot makers. In de nieuwe Design Studio ontwerp je je eigen sokken en sjaals om zo het werk van designers te ervaren.

Topontwerper Bertjan Pot neemt je mee door dit hele designproces. Je gemaakte ontwerp wordt verstuurd naar de breimachine, die live een volledig paar sokken of een sjaal bij elkaar breit, inclusief je eigen bedachte tekst erop. Je krijgt jouw sokken ingepakt direct mee naar huis en de sjaal krijg je opgestuurd.

textielmuseum.nl

Vanaf 1 oktober: Zuid-Amerika in eigen land @ Maaskantine, Rotterdam

Gedurfd is het zeker, een gloednieuwe horecazaak openen midden in de coronacrisis. Ondernemers Ruben Venema en Tjeerd Hendriks wisten binnen een paar weken een opvallende horecazaak neer te zetten in De Esch in Rotterdam oost. Het overdekte buitenrestaurant is helemaal in Caribische sferen aan de Rotterdamse Maas. Met het indrukwekkende kleurrijke interieur lijkt het net alsof je in Zuid-Amerika bent.

Wat er op het menu staat? Cajun/Creoolse BBQ gerechten, zoals Sweet Potato Waffles, Blueberry Ribs, en Louisiana Crawfish met rum based coktails. Volgens de eigenaren verdiende de stad een plek met een restaurant van kwaliteit, gecombineerd met de sferen van een beachclub. De Maaskantine ligt in Rotterdam-Oost en is tot einde van het jaar van donderdag tot en met zondag geopend.

demaaskantine.nl

16-25 oktober: Uitrazen door tunnels en over steile hellingen @ Obstakelparcours Kartfabrique, Utrecht

Kruipen door tunnels en steile hellingen opklimmen om er vervolgens weer zo snel mogelijk vanaf te glijden, het grootste obstakelparcours van Europa staat vanaf oktober in Utrecht. De gigantische stormbaan neemt in totaal 5.000 vierkante meter in beslag en komt te staan in de Kartfabrique aan de Westkanaaldijk.

Heb jij zoveel Wipeout gekeken dat je denkt te kunnen winnen van anderen? In de avond van 16, 17, 23 of 24 oktober is er de ‘Run Battle’: voor 18-plussers. Er vindt dan een tijdrace plaats over de stormbaan. Op de andere dagen is het obstakelparcours wel kindvriendelijk, mede door de speciale kinderhoek.

kartfabrique.nl