Nieuws/Lifestyle
1183244
Lifestyle

null

Citroën Tubik: retro ruimtevisie

Een beetje retro is Citroën niet vreemd. Met de nieuwste concept car Tubik voor de IAA in Frankfurt tonen ze een knipoog naar de bekende HY die werd geproduceerd tussen 1947 en 1982.

Net als de HY – liefkozend ´Tib´ genoemd – heeft de Tubik concept car ribbels in het plaatwerk op de neus en de gedeelde vooruit is ook een karakteristiek designkenmerk uit vervlogen jaren. Om het idee van een beschermende cocon te benadrukken hebben de ontwerpers gekozen voor contrasterende lakkleuren. Het panoramadak en de twee zijpanelen zijn aan het zicht onttrokken. Aan bestuurderszijde vouwt het paneel in, terwijl de roldeur aan passagierszijde naar achter kan worden geschoven om het interieur rechts te ontsluiten.

PSA´s innovatieve Hybrid4-technologie moet ervoor zorgen dat de grote people carrier het verbruik haalt van een ´gewone´ berline. De verbrandingsmotor bevindt zich voorin terwijl de elektromotor aan de achterkant geplaatst is. De lengte van de Tubik is 4,80 meter, terwijl de breedte en hoogte respectievelijk 2,08 en 2,05 meter zijn. Daardoor kunnen negen inzittenden zich in loungesfeer verplaatsen waarbij de stoelen op verschillende manieren gebruikt kan worden. Een groot, halfrond scherm en 5.1 HD geluidsisolatie zorgen voor de entertainment. Ondanks de grote 22” wielen, met ´Tall & Narrow´ banden, biedt de Tubik comfort door de vinding van Citroën; de hydractive vering.