Nieuws/Lifestyle
1183894931
Lifestyle

Recept van de dag: Zeven Zeeën garnalen

Grote garnalen, ze zijn zo lekker. Het is helaas altijd erg onduidelijk waar ze vandaag komen en wat er in de landen waar ze gekweekt zijn allemaal mee is gebeurd. Maar eens per jaar moet het kunnen, een zak diepvries wokgarnalen. Gepeld en darmpjes eruit.

Doe eerst de specerijen hieronder door elkaar. Kook de noedels, spoel koud af en zet weg. Bak paddenstoelen, peultjes, broccoli en garnalen. Dan drie theelepels van de mix en de noedels erbij. Flink omscheppen tot alles lekker warm is.

Snij de little gem door, bak op de gladde kant net mooi bruin, draai om, strooi er ook wat van de mix over. Geef de gem bij de roerbak.

De kruidenmix die je hebt gemaakt heet Zeven Zeeën en komt uit Spice Wise Too, het tweede deel van de boeken van chef Michel Hanssen, speciaal voor mensen die geen zout (meer) mogen. Wat je over hebt, bewaar je, goed afgesloten, voor een andere keer.

Nodig voor twee personen

Zeven Zeeën-mix, alles gemalen:

• 4 theel korianderzaad

• 3 theel kardemom

• 2 thee komijnzaad

• 1 theel chilipeper

• 3 theel kaneelpoeder

• 1 theel kruidnagel

• ½ theel fenegriek

• 1 theel steranijs

Verder:

• 200 gram eiernoedels

• 10 grote garnalen

• 100 gr gemengde paddenstoelen

• 30 gr peultjes

• 200 gr broccoli

• 1 eetl Zeven Zeeën spice-mix

• 1 stronkje little gem

• olie

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd