Nieuws/Lifestyle
1185357
Lifestyle

Extra voorstellingen De Jantjes

Terwijl veel theaterproducties worden geteisterd door teruglopende kaartverkopen gaat de vlag juist uit bij De Jantjes. De musical boekt zoveel succes dat Na Druppel-vertolkster Willeke Alberti gisteravond in Carré bekend maakte, dat de productie er 35 voorstellingen bij krijgt!

Producent Hans Cornelissen: „We zijn trots op deze ontwikkeling. Daarbij komt dat de cirkel voor dit Amsterdamse verhaal rond is: we zijn in de hoofdstad begonnen in het DeLaMar en zullen eindigen in Carré. Wat willen we nog meer?"

Het nostalgische verhaal, dat zijn oorsprong vindt in 1920 toen De Jantjes voor de allereerste keer werd gespeeld, was van meet af aan een absolute publiekslieveling. De Amsterdamse evergreens als In de Jordaan, Oh Mooie Westertoren, Wordt nooit verliefd, Omdat ik zoveel van je hou, Als de tros wordt los gesmeten en Dat Benne De Jantjes zijn wijd verbreid bekend geworden.

Deze populariteit lijkt een kleine eeuw na die eerste voorstelling nog altijd te worden beloond. „Uitbreiding van de speellijst met zoveel voorstellingen, die tot in het voorjaar staan geboekt, is natuurlijk een droom", zegt Hans. „Dit succes is niet alleen voor mijn compagnon Ruud de Graaf en mijn persoontje mooi, maar ook voor alle mensen die bij De Jantjes zijn betrokken."

Ook Willeke is verguld met het nieuws. Als onbetwiste ster van het stuk was het dan ook niet toevallig dat juist zíj gisteravond tijdens een Amsterdam avond het goede nieuws bekend mocht maken. „Samen met de voltallige, achttien koppen tellende cast heb ik vier liedjes uit De Jantjes gezongen", vertelt Willeke, die door Hans als Na druppel werd gecast. „Dit is prachtig nieuws in een zware tijd."