Lifestyle/Culinair
1199694218
Culinair

Recept van de dag: worst met broccoli

Dat was een uitdaging. In de koelkast alleen nog een verse worst. Het was zo’n forse, opgerolde, voor dik twee personen. Uit de groentelade kwam een broccoli. Er was nog een sjalotje. En dan nog een blokje bouillon, dat doe ik meestal niet maar een dado funghi porcini, in de volksmond ook wel een starblokje, is gewoon erg lekker. Er verder is er natuurlijk altijd wel een rode wijn in de buurt.

Nodig voor twee personen:

1 grote verse worst

1 sjalot, gesnipperd

1 stronk broccoli, in roosjes

2 wortels in stukjes

1 bouillonblokje paddenstoelensmaak

peper

Bereiding:

Niet schrikken, dit is echt heel erg moeilijk. Je doet wat olie in een stevige pan waar een stevige deksel op kan. Fruit daarin het sjalotje. Leg er de worst in, kleur die licht. Dan leg je daaromheen de broccoli-roosjes. En hier en daar een stukje wortel.

Kan je het zover nog volgen? Ik bedoel maar, een kind kan de was doen. Giet er nu de rode wijn bij tot de worst goed onderstaat. De broccoli mag er wat boven uitsteken.

Oh, vergeet je bouillonblokje niet. Het kan ook anders, een beetje goede bouillon en wat gedroogd eekhoorntjesbrood. Maar vandaag doen we een blokje dus. Zet het geheel op een laag pitje en laat een half uur blub-blubben. Op een gegeven moment wordt de worst rood van de wijn. Beetje peper er over.

Dan is het goed. Beetje puree erbij en genieten.