Nieuws/Lifestyle
1200050
Lifestyle

Wiesmann arriveert in China

De Duitse sportwagenbouwer Wiesmann breidt haar dealeractiviteiten uit in China. De eerste dealer is gisteren geopend in Peking.

JINBAO

De dealer is gevestigd aan de beroemde Jinbao-straat. Dat klinkt voor Europeanen wellicht onbekend, maar aan die straat zijn eveneens dealers van Lamborghini, Bugatti, Pagani, Rolls-Royce gevestigd. Ook Ferrari opent er binnenkort een dealer. In China is de Jinbao-straat dus gelijk aan supercar heaven.

OOK DEALER IN SHANGHAI

Naast een dealer in Peking opent Wiesmann over enige tijd ook een dealer in Shanghai. Wiesmann levert de MF4 en MF5 in China. Ook de MF3 zal geleverd worden, maar het merk neemt binnenkort afscheid van dat model. Om de introductie van Wiesmann in China te vieren, presenteren het sportwagenmerk op de autoshow van Peking de spectaculaire GT MF5. Dit model beschikt over een 4,4 liter twinturbo V8-motor met 555 pk en 680 Nm. De krachtbron kennen we ook uit de BMW X5 M en X6 M. Met de achtcilinder snelt de MF5 in 3,9 tellen naar de honderd km/h. De top bedraagt 319 km/h.