Nieuws/Lifestyle
1200051
Lifestyle

Kleurig einde voor de Wiesmann Roadster MF3

Opvallen in Genève doet de Wiesmann Roadster MF3 door zijn fraaie kleurstelling en benaming 'Scuba Mobile' absoluut. Omdat het doek voor de MF3 valt zijn er 18 exemplaren van de Final Edition gebouwd.

De Duitse sportwagenbouwer Wiesmann lanceerde de MF3 in 1993 en nu is de tijd dan aangebroken om van deze klassiek ogende tweezitter afscheid te gaan nemen. Het is tevens na achttien jaar ook het einde voor de 3,2 liter zescilinder-in-lijn motor die door BMW afkomstig werd geleverd. Een krachtbron die goed was voor een vermogen van 343 pk en de 1180 kilogram wegende sportwagen flitsende prestaties bezorgde. Van 0-100 km/u in 4,9 seconden en een topsnelheid van 255 km/u zijn absoluut indrukwekkend te noemen.

Getal 18

Tja, en wat moet je dan doen om de Roadster MF3 nog even extra onder de aandacht te brengen. Wiesmann nam met het bekende designhuis Sieger contact op en al snel werd een plannetje bedacht waarbij het getal 18 (zo oud is de MF3 inmiddels) een hoofdrol moest gaan spelen. Achttien jaar, achttien auto's, achttien personalities en achttien verschillende stijlen waren het resultaat. Het zijn vooral de kleuren die de Final Edition zo uniek maken. Ook kreeg ellk exemplaar een eigen naam. We noemen er een paar: Panther, Habana, Racing Blue, Ice Blue, Urban Jungle en Vampire.

Bijna voor niets

De koper van de hier getoonde Scuba Mobile moet er rekening mee houden dat hij of zij het erg druk krijgt. Bandenfabrikant Michelin heeft namelijk toegezegd dat de koper van deze Wiesmann MF3 voor 50 evenementen, waarbij Michelin betrokken is, wordt uitgenodigd. Helemaal gratis en voor niets, althans bijna voor niets. De MF3 moet eerst nog wel even worden aangeschaft en onder de 150.000 euro gaat je dat niet lukken.