Nieuws/Lifestyle
1200089
Lifestyle

Bentley verbreekt snelheidsrecord op ijs

Finland was recent geleden het toneel voor een bijzondere prestatie van Bentley. Het Briste prestigemerk is erin geslaagd het snelheidsrecord op ijs te verbreken met een Continental Supersports Convertible.

Met een temperatuur van –30 °C en plotselinge zijwinden was het voor Bentley en de coureur geen gemakkelijke opgave. Maar dankzij een baanlengte van 16,5 kilometer en 70 cm dik ijs was het mogelijk om op een enigszins veilige manier de hoge snelheid te halen. Toch werd een snelheid van 330.695 km/h behaald op de bevroren Baltische Zee, voor de kust van Finland. De 630 pk sterke Continental Supersports Convertible werd tijdens de succesvolle recordpoging bestuurd door Juha Kankkunen: viervoudig Fins rallykampioen. Het voorgaande record – ook op naam van Kankkunen en ook met een Bentley – bedroeg 321.6 km/h en werd gevestigd op dezelfde locatie.

“Na vijf kilometer gereden te hebben stond de kilometerteller op 320 km/h. Met nog enkele kilometers te gaan was het hopen dat er niet al te veel sneeuw op het ijs lag. Gelukkig was dat niet het geval”, aldus Kankkunen. De Bentley werd voor de snelheidspoging voorzien van een aangepaste voor- en achterbumper en een remparachute.