Nieuws/Lifestyle
1200094
Lifestyle

Records tijdens veiling Goodwood

Het was een vruchtbaar hamerfestijn voor veilingshuis Bonhams tijdens het Goodwood Festival of Speed. Meerdere auto’s knalde door het miljoen en records werden gebroken.

BENTLEY

Hoogtepunt was de legendarische 4½-Litre Supercharged 'Blower' Bentley Single-Seater die in 1931 nog een ronderecord neerzette op het Brooklands circuit. Achter het stuur zat destijds de Bentley Boy Tim Birkin. Inclusief alle veilingtoeslagen moest de nieuwe eigenaar iets meer dan vijf miljoen Britse pond (6,2 miljoen euro) neerleggen voor de auto. Een recordbedrag voor een Bentley op een veiling.

 

ALFA ROMEO

Een andere miljoenen auto is de 1932 Alfa Romeo 8C-2300 Spyder met Lungo Coachwork die voor 2,4 miljoen pond (2,97 miljoen euro) exclusief toeslagen werd afgehamerd. Ooit was deze auto een deelnemer aan de 24 uur van Le Mans, nu een prijzig speeltje.

 

THE CORGI

Een auto van een hele andere klasse deed de prijs ook snel oplopen. Een 1912 Rolls-Royce 40/50hp Double Pullman Limousine, beter bekend als “The Corgi”, verwisselde voor een indrukwekkende 4,2 miljoen pond (5,2 miljoen euro) exclusief toeslagen van eigenaar. Een uniek exemplaar dat in de handen van een lijst van bekende verzamelaars is geweest en in uitstekende staat verkeert.