Nieuws/Lifestyle
1200387
Lifestyle

Gefacelifte Honda CR-V geprijsd

Honda opent de orderboeken voor de opgefriste CR-V. De SUV, die vanaf maart bij de vaderlandse dealers staat, is leverbaar vanaf € 34.900,-.

De CR-V is voortaan leverbaar met een vijftrapsautomaat op de 2.2 i-DTEC-dieselmotor, zoals we deze combinatie al in de Accord tegenkomen. Daarmee is de aandrijflijn zowel sterker als schoner geworden in vergelijking met zijn voorganger. De Japanse autobouwer maakt van de gelegenheid gebruik de motor/versnellingsbak in een opgefriste uitvoering te presenteren. Zowel ex- als interieur zijn onder handen genomen.

Honda voert het vermogen van de oliegestookte viercilinder op tot 150 pk, een toename van 10 pk. Het koppel steeg van 340 naar 350 Nm. Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt voortaan 7,4 liter per 100 kilometer voor de automaat, wat gelijk staat aan een CO2-uitstoot van 195 gram per kilometer. De versie met handbak verbruikt 6,5 l/100 km en stoot 171 g/km uit.

Nieuw op de CR-V zijn een schakelindicator op de handgeschakelde types, een in de kleur van de carrosserie gespoten bumpers met een gerestylede vorm en andere 17-inch- en 18 inch wielen. Voorts zijn twee lakkleuren geïntroduceerd, Urban Titanium en Alabaster Silver. Binnenin treft de kenner eveneens nieuwe kleuren aan en spreekt Honda van de toepassing van hoogwaardiger materialen. Tegelijkertijd monteert de fabrikant een bredere armsteun en extra isolatiemateriaal.

Het gamma bestaat naast de 2.2 i-DTEC-motor uit een 2.0 i-VTEC-benzinemotor met 150 pk. De prijzen beginnen bij € 34.900,-. De nieuwe dieselmotor met automaat vergt een investering van minimaal 45.510 euro. De handgeschakelde zelfontbrander is vanaf 40.550 euro leverbaar.