Nieuws/Lifestyle
1200765
Lifestyle

Nieuwe Honda Fit Twist gepresenteerd, plannen voor Acura in Brazilië

Grootse plannen Honda in Brazilië

Tijdens de São Paulo International Motor Show in Brazilië heeft Honda deze Fit Twist gepresenteerd. De verkoop van het model start volgende maand al in het Zuid-Amerikaanse land. Maar dat is nog niet alles wat Honda te melden heeft.

SIDESKIRTS

De Fit Twist is speciaal voor de Braziliaanse markt ontworpen. Ten opzichte van de reguliere Fit maakt de Fit Twist gebruik van ander bumperwerk, sideskirts, een andere grille en een speciaal interieur. Voor de aandrijving van de Fit Twist zorgt een 115 pk sterke 1,5 liter viercilinder.

NIEUWE MODELLEN OP STAPEL

Honda heeft net als Hyundai en Volkswagen grootste plannen in Brazilië. De komende twee jaar zal Honda Brazilië flink investeren in de R&D-faciliteiten in het land. Zo komt er een nieuw R&D-complex. Eind 2013 moet die af zijn. Voor de werkgelegenheid in de omgeving heeft dat gunstige gevolgen, want dat levert volgens Honda al snel honderden banen op. Honda zal de komende jaren ook meerdere modellen introduceren in Brazilië. Vanaf 2014 start Honda met het uitbrengen van een nieuwe line-up. Een compacte SUV staat eveneens op stapel. Logisch, want het segment van deze compacte SUV's is momenteel booming business in het Zuid-Amerikaanse land.

ACURA

De Japanners zijn bezig met het uitwerken van plannen om Acura in 2015 in Brazilië te lanceren. Aangezien het merk nog niet eerder actief was in Zuid-Amerika, presenteert het luxemerk van Honda momenteel de Acura NSX Concept, Acura RDX en de Acura ILX op de São Paulo International Motor Show. De precieze invulling van de plannen geeft Acura op een later tijdstip vrij.