Nieuws/Lifestyle
1200850
Lifestyle

Kuifje in de Bijlmer

Alleen maar nette mensen

Schrijver Robert Vuijsje is nog even te zien in de verfilming van zijn bestseller Alleen maar nette mensen: hij mag zijn alter ego David Samuel een paar flinke schoppen geven als die al gewond op de grond ligt.

Walter maakt er nogal een puinhoop van. Hij is een Joodse jongen uit een keurig gezin en wordt door zijn donkere uiterlijk vaak aangezien voor Marokkaan. Géza Weisz is in dat opzicht perfect gecast voor de rol van David. Maar als acteur is hij niet overtuigend genoeg om een film te kunnen dragen.

Zijn personage valt op negerinnen en gaat op zoek naar de ideale vrouw in de Bijlmer. Weisz komt niet echt intelligent over en staart vooral met grote ogen naar de billen en borsten van zijn nieuwe zwarte vriendinnen en de Bijlmer is voor hem een soort luilekkerland. De seksscènes zijn helaas te veel slapstick.

Wel leuk zijn de rollen van Annet Malherbe en Jeroen Krabbé als de ouders van David Samuel, een bevoorrecht echtpaar uit Oud-Zuid met zelfingenomen vrienden uit de mediawereld. De thematiek van Vuijsje zou op het witte doek ook voor meer spanning hebben kunnen zorgen, vooral in de dialogen. Helaas, het boek is beter.