Nieuws/Lifestyle
1201134
Lifestyle

Koopwijzer: Bentley Continental GT

De overname door de Volkswagen Groep vormde het begin van een nieuwe bloeiperiode voor Bentley. Het succes komt voor een groot deel voor rekening van de Continental GT die in 2003 verschijnt. Deze Grand Tourer is de eerste van een nieuwe generatie Bentleys en gericht op een jeugdigere doelgroep, als alternatief voor de ‘klassieke’ modellen met de beroemde 6.75 liter V8. Autovisie-occasionspecialist Bas Snijder heeft een aantal zoekopdrachten geselecteerd waarmee je gemakkelijk een Bentley Continental GT kunt vinden via Gaspedaal.nl.

Vakmanschap en technologie

Ontwerper Dirk van Braeckel tekent voor de Continental GT een ingetogen carrosserie met dubbele koplampen, gaasgrille en brede heupen, een verwijzing naar de R Type Continental uit de jaren vijftig. Het interieur is een mengeling van vakmanschap en technologie, waarbij hout en leer samengaan met touch screen navigatie en keyless entry. Onderhuids leunt de Continental GT sterk op Volkswagen-techniek. Een zesliter W12 met twee turboladers zorgt voor aangename prestaties (560 pk/650 Nm) terwijl luchtvering en vierwielaandrijving de 2,4 ton wegende coupé aan bijpassende rijeigenschappen helpen.

Nieuwe uitvoeringen

Het modelprogramma van de Continental GT wordt vanaf de introductie gestaag uitgebreid. In 2006 verschijnt een open variant, de GTC, met traditionele stoffen kap. In 2007 ondergaat de CGT een kleine facelift en worden de motoren marginaal zuiniger. Daarnaast verschijnen nieuwe uitvoeringen met nog meer vermogen. Dat begint met de GT Speed (610 pk/750 Nm) en eindigt met de Supersports (630 pk/800 Nm). De nieuwe Bentley Continental GT debuteert in 2010.

Complex en duur

Met de Continental GT van 2003 is Bentley er in geslaagd het verkoopvolume te vergroten zonder de exclusiviteit veel geweld aan te doen. In Nederland is het model in behoorlijke aantallen verkocht wat resulteert in een betrekkelijk ruim occasionaanbod. Toch blijft het een auto voor een selecte kopersgroep, want dankzij de complexe techniek en dorstige W12 liggen de onderhouds- en gebruikskosten onverminderd op Bentley-niveau.

Autovisie selecteerde de volgende zoekopdrachten op gaspedaal.nl:

> Bentley Continental GT

> Bentley Continental GTC

Meer weten over de Bentley Continental GT? Uitgebreide informatie over de verschillende modelvarianten, motoren en aandachtspunten staan in Autovisie nummer 15, die vanaf donderdag 19 juli in de winkel ligt.