Nieuws/Lifestyle
1202105
Lifestyle

Seat onthult de nieuwe Leon

Ook Seat gaat gebruik maken van het MQB-platform en deze nieuwe Leon is daar het eerste resultaat van.

De compleet nieuwe Leon is met een lengte van 4,26 meter vijf centimeter korter dan zijn voorganger, maar de wielbasis groeit. Dit betekent dat de auto met zijn scherpe vouwen in het ontwerp iets kortere overhangen heeft. Volgens Seat is de ruimte in het interieur en de bagageruimte gegroeid. De derde generatie Leon heeft door het veelvuldig gebruik maken van lichtgewicht materialen negentig kilogram verloren ten opzichte van het vorige model.

Het assortiment begint met deze vijfdeurs versie van het model, maar zal in de loop van de tijd worden uitgebreid met een driedeurs, stationwagen en extra sportieve Cupra-editie.

Sportieve ophanging Seat wil het model een sportief karakter meegeven en levert de uitvoeringen met meer dan 150 pk met een multi-link constructie voor een betere verwerking van de krachten. Minder sterke uitvoeringen krijgen aan de achterkant een torsieas. aan de voorkant is een MacPherson vooras met subframe gemonteerd.

Motoren Qua motoren kan de klant kiezen uit vier benzine- en drie dieseluitvoeringen. Alle krachtbronnen beschikken over directe inspuiting, turbotechnologie en start/stoptechnologie. Volgens de autobouwer is vergeleken met hun respectievelijke voorgangers hun brandstofverbruik met 22 procent gedaald. Afhankelijk van de motor wordt de overbrenging verzorgd door een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak of de zes- en zeventraps DSG-transmissies met dubbele koppeling. Prijzen van het model volgen in een later stadium.

Dieselmotoren

pk

Nm

1.6 TDI

105

250

2.0 TDI

150

320

2.0 TDI

184

380

Benzinemotoren

pk

1.2 TSI

86

1.2 TSI

105

1.4 TSI

122

1.8 TSI

180