Lifestyle/Culinair
121002395
Culinair

Recept van de dag: gebakken avocado met kerstomaatjes

Wie vindt dat groenten vaak saai zijn, verdient bijna een draai om de oren. Het aanbod van kookboeken over groente is overweldigend en men doet men groente de mooiste dingen in de keuken.

Hendrik en Kamiel Buysse uit het Zeeuwse Oostburg, beter bekend als de Blend Brothers, hebben zich ook op groenten gestort. In hun boek Eat this (Uitgeverij Lannoo) een hoop recepten met een verrassende twist, zoals de gebakken (!) avocado met kerstomaatjes, pinda, shiso en gemberdressing. Super makkelijk en lekker.

Nodig voor 2 personen:

- 2 avocado’s

- scheutje arachide-olie

- peper, zout

- 200 g kerstomaatjes

- 2 el pindakaas met noot

- 1/2 tl rode wijnazijn

- 2 g verse gember (geraspt)

- 2 el olijfolie

- rode shiso cress

Bereiding:

Snijd de avocado’s eerst in de lengte rond de pit, schroef hem los en verwijder de pit met lepel. Bak de avocado-helften kort aan alle kanten in een pan met een scheutje arachideolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de kerstomaatjes kort in een pan op hoog vuur met een snufje zout en peper. De dressing maakt het af. Meng hiervoor de pindakaas, rode wijnazijn, gember en olijfolie kort met een staafmixer tot een gladde vinaigrette. Schik de avocado’s en trostomaten op een bord en schenk de vinaigrette erover. Garneer met blaadjes shiso cress.