Nieuws/Lifestyle
1212451794
Lifestyle

Dit zijn de populairste winkelsteden voor Black Friday

Met zowel Black Friday als de feestdagen in het vooruitzicht is dat genoeg reden om weer eens flink in te slaan. Deze steden zijn het meest favoriet voor een weekendje shoppen.

Uit een onderzoek van zoekmachine Holidu blijkt dat onderstaande shopsteden het meest online worden opgezocht ter voorbereiding van Black Friday, de uit Amerika overgewaaide aftrap van het inkoopseizoen.

Top 3 winkelsteden

Met 3740 zoekopdrachten per maand staat Utrecht bovenaan de lijst. Specifieke zoekopdrachten zijn ‘winkelen Utrecht’ en ‘Black Friday Utrecht’. Het bekendste winkelcentrum in deze stad is Hoog Catharijne, dat veel winkelpubliek trekt (zo’n 650.000 bezoekers per week.)

Ook het sfeervolle zuiden scoort goed. Den Bosch en Maastricht delen een tweede plaats, met 3670 zoekopdrachten voor de sleutelwoorden ‘Black Friday’ en ‘winkelen’.

Op de derde plaats staat Rotterdam: daar werd 3220 keer naar gezocht.

Opvallend

Met 3010 zoekopdrachten per maand staat Groningen net onder Rotterdam op de lijst. De vijfde plaats gaat naar Zwolle, waar 2970 keer naar is gezocht.

In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten staat Amsterdam helemaal niet hoog op de lijst van populaire winkelsteden. De Nederlandse hoofdstad heeft een 17e plaats bemachtigd, met 780 Google-zoekopdrachten per maand.