Lifestyle/Wetenschap
1220378921
Wetenschap

Test: Huawei Watch GT 2

Modieuze slimme kilometervreter

De Watch GT 2 wordt geleverd met twee bandjes.

De Watch GT 2 wordt geleverd met twee bandjes.

Overdreven schudden met de pols om de tijd te zien, bijna elke dag aan de oplader... Waar zijn de tijden van Pebble? Mijn eerste smartwatch, die al jaren geleden precies deed wat ik nodig had en maar liefst een week zonder de oplader kon.

De Watch GT 2 wordt geleverd met twee bandjes.

De Watch GT 2 wordt geleverd met twee bandjes.

Goed nieuws! Die tijd is terug. In november lanceert Huawei de Watch GT 2, de opvolger van de Watch GT. Een modieus ogend klokje, verkrijgbaar in 46mm en 42 mm, waarop de tijd door het altijd aanstaande scherm in alle situaties goed afleesbaar is. En opladen? Na bijna een maand normaal gebruik eens per week. Een hele verademing. Ook het gewicht. Je voelt nauwelijks iets om je pols.

De lange batterijduur is vooral te danken aan het eigen besturingsysteem van Huawei. Het horloge draait dus niet op Wear OS van Google. Net als zijn voorganger werkt het horloge op LiteOS en daardoor is er veel betere controle op het energiegebruik. Nadeel is, dat het niet mogelijk is om apps van derden te downloaden.

Vooral het alles-in-één-3D-glas scherm springt eruit. Een helder, breed grenzeloos beeld. Dankzij een bluetooth-verbinding en een goede speaker is bellen via je pols kraakhelder. Met de Huawei Health app kun je onder meer muziek op je horloge zetten. Luisteren doe je via gekoppelde oortjes. Vanzelfsprekend zijn in de Healt app allerlei gezondheidsstatistieken afleesbaar.

In de sportmodus (meer batterijverbruik) is de GT 2 te gebruiken bij verschillende buiten- en binnensporten. Analyses worden vooraf tijdens en na het sporten gemaakt.

Het door Huawei ontworpen TruSleep bewaakt de slaapkwaliteit, kwaliteit van de ademhaling en beoordeelt deze en komt met suggesties. Ook houdt de GT 2 continu de hartslag in de gaten en geeft waarschuwingen bij ongewone situaties.

Smart is de GT 2 dus zeker, maar als dit je allemaal te ver gaat en gewoon de tijd wilt aflezen en notificaties wilt bekijken of een telefoongesprek wilt aannemen dan is het gewoon een modieus klokje, waar je zeker mee gezien kunt worden.

Lenno van Dekken

Plus

Zeer lange batterijduur. Duidelijk scherm. Lichtgewicht.

Min

Beperkt aantal wijzerplaten.

Waardering

Prijs

€ 199 tot € 279. Afhankelijk van de maat.