Nieuws/Lifestyle
1234233
Lifestyle

Gratis toegankelijk op zaterdag 16 juni

Concertgebouw houdt open huis

Het Concertgebouw in Amsterdam, een van de drie mooiste concertzalen van de wereld, wil graag een tempel zonder drempel zijn. Op zaterdag 16 juni is iedereen de hele dag welkom. Dan vindt voor de vierde keer Het Concertgebouw Open plaats. Tijdens deze gratis toegankelijke dag treden meer dan 700 amateurmusici op in alle zalen en foyers. De presentatie is in handen van Karin Bloemen.

De Amsterdamse wethouder Andrée van Es zal de dag om 12.00 uur op het Museumplein voor geopend verklaren. Vanaf dat moment zijn op het Stadspodium in de Grote Zaal, maar ook in de Kleine Zaal, de Spiegelzaal en de foyers, doorlopend optredens en andere activiteiten bij te wonen.

Een primeur is er voor COOK, het Concertgebouw Open Orkest en Koor: tientallen amateurmusici en koorzangers hebben onder leiding van professionals de Polowetser Dansen van Borodin ingestudeerd, en zullen het eindresultaat presenteren.

Op de dag zelf kunnen bezoekers zich nog inschrijven voor het Open Zangpodium of meezingen met Felix Strategier die oude Amsterdamse liederen zal vertolken.

Ook andere optredens zijn voorbereid in workshops. Zo mondt een hiphopworkshop van Bamba Nazar uit in een optreden met het Ricciotti Ensemble. DJ Vindictiv en DJ Optimus presenteren samen met amateurscratchers een nieuwe achtkoppige dj-bigband.

Tussen 10.00 en 12.00 uur vindt in de Kleine Zaal al de finale plaats van een Talentenjacht voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. De prijsuitreiking van de Talentenjachtprijs en de Stadspodiumprijs vindt plaats rond 17.00 uur.

Info: www.concertgebouwopen.nl.