Nieuws/Lifestyle
1241113
Lifestyle

'Zesde editie The Hague Jazz succesvol'

De zesde editie van The Hague Jazz is een feit en de organisatie is trots op de opgemaakte balans: maar liefst 20.000 bezoekers kwamen de poorten door voor een weekend muzikaal genot.

Dit jaar vond het festival voor het eerst plaats op de nieuwe locatie, het Kyocera Stadion Den Haag. De organisatie is zeer tevreden. ‘We hebben een goede editie achter de rug, met een geweldige line-up en een fijne sfeer. Uiteraard moesten onze bezoekers even wennen aan de nieuwe locatie, maar men vond wel snel haar weg op het festivalterrein. Alleen het weer werkte niet helemaal mee’, aldus festivaldirecteur Ruud Wijkniet.

De bezoekers werden meegenomen op een muzikale ontdekkingsreis. Op vrijdag ging het dak er af bij de optredens van onder andere Fat Freddy’s Drop, Bobby Womack en Andreya Triana. Een volle Chez Ella zaal bij de optredens van Grace Jones en Rachelle Ferrell. De drukste avond van het festivalweekend was op zaterdag. Met optredens van Gino Vannelli & Metropole Orkest, Joe Sample Trio ft. Randy Crawford en een emotionele Angie Stone. Ook de optredens in kleinere zalen waren zeer succesvol! De zondag werd gekenmerkt door kleine feestjes van onder andere Baaba Maal en Juan de Marcos Afro Cuban All Stars en een afgeladen A-train met de optredens van Macy Gray en George Clinton & Parliament Funkadelic.

Het festival trok in totaal 20.000 bezoekers in drie dagen. Op vrijdag 17 juni waren er 6.500 bezoekers binnen, zaterdag 18 juni trok 7.500 bezoekers (uitverkocht!) en op de laatste festivaldag heeft de organisatie samen met 6.000 bezoekers The Hague Jazz 2011 feestelijk afgesloten.