Nieuws/Lifestyle
124257329
Lifestyle

Dagrecept: Gnocchi, groenten en kaas uit één pan

Recepten voor één pan en onmogelijk om te mislukken. Dat klinkt de meeste lezers waarschijnlijk als muziek in de oren.

De Brit Alan Rosenthal doet deze belofte in Fool proof, Uit een pan (Uitgeverij Becht). Zo komen onder meer recepten voor kip-biryani, coq au vin, rode bieten-risotto en kruidige pilav voorbij. Soms met slimmigheidjes/methodes die kook-puristen misschien doet rillen, maar als je hierdoor (grotendeels) vers kookt, waarom niet?

Wij nemen de gnocchi met mediterrane groenten. Verwarm je oven voor op 200 graden, verkreukel een stuk bakpapier van 35 x 35 cm, vouw het open en bedek hiermee de bodem van een ondiepe pan. Doe hierin de aubergine, courgette, ui en schep om met 3 el olijfolie. Dan 30 minuten in de oven, omscheppen, 15 minuten terug in de oven, omscheppen en nog 10 minuten in de oven.

Pureer het basilicum met een snufje zout in een vijzel, giet hier 3 el olijfolie bij en maal het tot een grove basilicum-olie. Haal de pan uit de oven, trek het bakpapier eronder vandaan, maar laat het kookvocht liggen. Schep de tomaatjes en gnocchi erdoor en dan nog 15 minuten in de oven. Verdeel de geitenkaas en olie erover en garneer met geraspte Parmezaan.

Nodig voor 4 personen:

- 1 aubergine (blokjes 1 cm)

- 1 rode paprika (in blokjes)

- 1 courgette (blokjes 1 cm)

- 1 rode ui (in 8 partjes)

- 6 el extra vergine olijfolie

- 10 g basilicumblaadjes

- 600 g gnocchi

- 200 g cherry-tomaatjes

- 125 g zachte geitenkaas

- zout, versgemalen peper

- Parmezaan (geraspt)