Lifestyle/Culinair
1250372374
Culinair

Dagrecept: Krabsalade met venkel, asperge en courgette

Eerder dit jaar had ik in Frankrijk een heerlijk plateau met zeevruchten voor me, inclusief een hele krab die we open mochten breken! Dat vlees is erg lekker, vandaar dat ik enthousiast ben over onderstaande salade.

Maar wat blijkt? Veel supermarkten verkopen geen krabvlees meer, wel kun je het online bestellen of bij een groothandel halen. Als je het niet kunt vinden, geen probleem! Je kunt ook gerookte forel nemen. Deze salade komt uit het boek Foolproof Fish (Becht) van Libby Silbermann. Snijd eerst de venkel en courgette in heel dunne plakjes. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline, maar je kunt ook een scherp mes gebruiken. Snijd de groene asperges met een dunschiller in mooie linten, snijd wel eerst de houterige einden eraf.

Dan de dressing: klop het limoensap, de mosterd, sesamolie, koolzaadolie en suiker in een kleine kom tot een mooi glad mengsel. Leg de gesneden groenten op een serveerschaal en verdeel het krabvlees of stukjes forel erover. Besprenkel de salade met de dressing en strooi tot slot de zwarte sesamzaadjes en dille erover.

Nodig voor 2 personen:

- 1 venkelknol

- 1 courgette

- 100 g groene asperges

- 80 g sugarsnaps (in de

lengte, in dunne reepjes)

- 100 g wit krabvlees of gerookte forel (in stukjes)

- 1 tl zwart sesamzaad

- handje dille

- 2 el limoensap

- 1 tl dijonmosterd

- 1 tl sesamolie

- 4 el koolzaadolie

- snuf basterdsuiker