Nieuws/Lifestyle
1255902
Lifestyle

Recept van de dag

Visfilet met kruidenkorst

Ga even praten met de visverkoper en vertel dat je graag eens zelf vis wilt klaarmaken. En dat je kabeljauw wilt gebruiken. Dan heb je kans dat die met een alternatief komt. Want schelvis en wijting zijn ook familie van de kabeljauw en smaken maar een heel klein beetje anders.

Vaak scheelt het aanzienlijk in de prijs want die is weer erg afhankelijk van wat er zo is aangevoerd. Steeds meer viswinkels hebben complete maaltijden in de aanbieding, meestal gewoon zelf gemaakt. Dat is geweldig. Maar zelf maken is natuurlijk altijd nog lekkerder. Het is trouwens toch een goeie tijd om weer bevriend te raken met de visdetaillist, als je tenminste straks met kerst een beetje fatsoenlijke zalm en garnalen wilt kopen.

Bestrooi de visfilets met zout en peper en smeer ze in met mosterd. Leg ze in een ingevet ovenschaaltje. De oven staat toch al op 200°C? Mooi en dan doe je nu het brood, de dille, oregano, en de peterselie in de keukenmachine. Zap, zip, draai en doe er vervolgens de olijfolie en de citroenrasp bij. Nog een beetje zout en peper en daarna verdeel je dit geurig mengsel over de visfilets. Druk aan, de oven in, kwartier, hooguit. Klaar. Genieten en al helemaal met een Mooie Nel van Jopen in het bierglas.

Nodig voor 2 personen:

• 2 visfilets à 125 gr per stuk

• 1 eetl mosterd dijon

• 1 snee witbrood

• 1 eetl verse dille, gehakt

• 2 theel oregano gedroogd

• 2 eetl peterselie, gehakt

• 2 eetl olijfolie

• rasp van een halve citroen

• zout en peper