Lifestyle/Thuis & Tuin
1256953869
Thuis & Tuin

Zo haal je een luxe hotelsfeer in huis

Nieuwe interieurs bruisen van kleur en dessins uit nostalgische en vervlogen tijden. Het zijn nu juist jonge architecten en hippe ontwerpers die de romantische en klassieke bohemian-woonstijl tot bloei brengen. Trendwatcher Monique van der Reijden vertelt over de laatste woontrends en geeft tips.

Klassiekers

De matte verfkleur Olive nr 13 is een echte klassieker ter decoratie van de muur; warm, klassiek én op de natuur geïnspireerd. Vooral in een donkere kamer (slaapkamer!) komt deze kleur extra mooi tot zijn recht. In samenwerking met het Luxe warenhuis Liberty London zijn er 15 verfkleuren geselecteerd uit de Archive collectie van Farrow & Ball.

Royal suite

Maak van de slaapkamer een royale suite zoals je die in boetiekhotels ziet. Door een hoog en breed hoofdeinde te bekleden met een klassieke stof verhoog je het gevoel van luxe en comfort. Decoreer je bed met sierkussens en een gewatteerde op maat gemaakte plaid van zacht fluweel en een klassiek paisley patroon voor de perfecte styling.

Magie uit Egypte

Geïnspireerd op de eeuwenoude Egyptische cultuur is de nieuwe stoffen behangcollectie ‘Les Merveilles d’Egypt’ een sfeervolle verrijking voor het interieur. Door meerdere gedessineerde stoffen te combineren in één gordijn en af te werken met een geborduurde band of franjestrook ontstaat het gevoel van grandeur. .

Kleur

DE GOEDE KLEUR

Blauw is zo’n beetje iedereens favoriete kleur. Het effect ervan in het interieur is verkoelend en chic. Denk daarbij ook aan het schilderen van de luiken, kozijnen en het plafond voor een groots effect. De verfkleuren van Farrow & Ball hebben extra veel kleur pigmenten waardoor er nog meer diepte ontstaat als het daglicht erop schijnt.

Farao

Decoreer de ramen en wanden met kleuren, dessins en kunstwerken zoals de farao’s dat deden. Deze blind van Pierre Frey met daarop Egyptische hiërogliefen zijn een replica van de ‘echte’ kunstwerken zoals ze in het Louvre te zien zijn.

Vintage en natuur

In de jaren vijftig was het al populair om de natuur in huis te halen. Het vintage kastje ontworpen door Josef Frank van Svenskt Tenn laat zien hoe kasten in die tijd ook al bekleed werden met behang. Heb je een saaie wand in de hal? Probeer dan eens een hip bloemenbehang! Mix met grafische zwart-wit tegels op de vloer en verf de rest van de wanden en het plafond in zomerse kleuren.

New York als inspiratie

Nu we weer mogen reizen staat New York boven aan de lijst van veel mensen. Vergeet daar dan langs te wippen bij het gerenoveerde restaurant ‘Palette Café’ in warenhuis Bergdorf Goodman. Je kunt hier genieten het ‘over-the-top’ gedecoreerde interieur van designer Kit Kemp.