Nieuws/Lifestyle
1257110
Lifestyle

Nummer één leugen tijdens eerste date

Niet eerlijk over aantal bedpartners

Op een eerste date wil je natuurlijk goed uit de verf komen. Open en eerlijk overkomen. Echter start bijna de helft van de vrijgezellen hun eerste ontmoeting met een leugen... Bedpartners

Het Nederlandse mediamerk LifeHunters nam de proef op de som en laat in de nieuwe YouTube-serie Let’s Be Honest mensen daten terwijl ze aangesloten zijn aan een leugendetector. Dit levert hilarische beelden op.

Niet liegen

In de serie stellen twee singles die elkaar niet kennen, elkaar pittige vragen, zoals: ‘Vind je mij aantrekkelijk?’ of ‘Heb je een kinderwens?’. Liegen is door de leugendetector geen optie!

De vrijgezellen komen in ongemakkelijke situaties terecht doordat ze niet meer kunnen liegen. Zo moet Verid antwoord geven op de vraag wanneer ze voor de laatste keer seks heeft gehad. Met het schaamrood op haar kaken antwoordt ze: “Gisteren”. Normaal gesproken zou dit het moment zijn voor een leugentje om bestwil.

Waar we het meest over liegen op een eerste date is onze seksuele geschiedenis, blijkt uit onderzoek onder 5.500 vrijgezellen. Van de ondervraagde singles liegt 24% over het aantal bedpartners. En het zal niemand verbazen dat de vrouwen meestal beweren dat ze minder bedpartners hebben en mannen noemen juist een hoger getal. Op nummer twee staat met 17,6% liegen over met wie je hebt gedatet in het verleden.

Zenuwen

Waarom we liegen op een eerste date heeft volgens psychologe Heleen de Jonge een simpele verklaring: “We willen natuurlijk zo goed mogelijk overkomen en dat gaat soms ten koste van je eerlijkheid.” Dat deze twee singles elkaar voor de date nog nooit eerder hebben gesproken of gezien speelt ook mee. “Door de zenuwen gaan mensen eerder iets geks zeggen of liegen,” aldus Heleen de Jonge.